Logo

N2000 Herstelmaatregelen Witte Veen

In opdracht van Natuurmonumenten zijn wij, Negam, in het kader van Natura-2000 aan het werk met de natuurherstel. In dit project draait het om de balans tussen het behoud en herstel van een uniek natuurgebied. Om CO2-uitstoot te beperken wordt 25% van de werkzaamheden emissieloos uitgevoerd.

Zonsopgang Witte Veen
Hans Imming

Hans Imming Projectleider

Vakgebied Natuurherstel

Locatie Haaksbergen

Status project In uitvoering

Natuurherstel. Wij helpen een handje.

Om de kwaliteit van het gebied te behouden én te versterken herstellen we de natuur. Door de maatregelen die we uitvoeren in het gebied worden de ontstane problemen op het gebied van stikstof en droogte opgelost. Het natuurgebied heeft de beschermstatus van Natura-2000 vanwege het aanwezige hoogveen. Wat we graag willen behouden. Hierdoor is het gebied onmisbaar voor vele bijzondere én unieke soorten flora en fauna.

Teamfoto Witte Veen

​ Wanneer gebeurt het?

Het project wordt uitgevoerd in verschillende fasen tot 2024. De fasering is gebaseerd op de kwetsbare periodes van fauna. Tijdens het broedseizoen worden er geen werkzaamheden uitgevoerd. Na 15 juli wordt het werk aan het natuurherstel weer opgepakt. Lees hier een update over ons werk wat we tot nu toe hebben uitgevoerd.

Uitleg in drie minuten

Meer informatie? Bekijk hieronder de video van boswachter Jeroen Waanders van het Witte Veen. Hier legt hij in 3 minuten uit waarom we aan het werk zijn. Én waarom het nodig is. Meer informatie? Kijk op de website van Natuurmonumenten.

Witte veen drone
VIDEO AFSPELEN   VIDEO AFSPELEN
playButton